Uitnodiging – POLITIEK CAFÉ op 15 okobter door Groen Links over de Waddenzee en duurzane visserij

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 organiseren de GroenLinks-afdelingen Hollands Kroon, Den Helder, Schagen en Texel vijf keer een politiek café, steeds op de derde zondagmiddag van de maand. Ons tweede politieke café vindt plaats op zondagmiddag 15 oktober. Je bent van harte welkom vanaf 14.45 uur. Het programma duurt van 15.00 tot 17.00 uur en wordt afgesloten met een hapje en drankje. Iedereen is van harte welkom! De dagvoorzitter is Jaap Vlaming, fractievoorzitter voor GroenLinks op Texel.

Thema
Het thema van deze middag is Waddenzee en duurzame visserij. Lilian Peters zal ingaan op de visie van GroenLinks op duurzame visserij, waarna Barbara Holierhoek de visie van de vissers hierop belicht. Wouter van der Heij bespreekt de duurzame ontwikkeling van het waddengebied, zoals de verduurzaming van de garnalenvisserij, waarin het natuurbelang samengaat met een vitale regionale economie. Tussentijds is er ruimte voor vragen en discussie.

Muziek
De muziek wordt verzorgd door Piet Bruul (accordeon) en Jan van der Wal (zang) van het zeemansliederenkoor De Gesmeerde Kelen
(https://www.facebook.com/DeGesmeerdeKelen/)

Plaats van samenkomst
Het Ideeëntheater / NanCuna, Kreil 6, 1768 BT Barsingerhorn (www.nancuna.nl). Deze locatie is goed bereikbaar, heeft ruime parkeergelegenheid en is rolstoelvriendelijk.
Het politieke café zal te volgen zijn via livestream.

Over de sprekers
Lilian Peters (@lilian_peters) is bestuurslid bij GroenLinks Noord-Holland (met roots op Wieringen) en buitengewoon lid van de bestuurscommissie Stadsdeel Amsterdam Zuidoost (noordholland.groenlinks.nl/
mensen/lilian-peters-1). Barbara Holierhoek (@BHolierhoek) was zelf garnalenvisser, is nu makelaar in zeeschepen, lid van WISTA, maar bovenal vissersvoorvrouw: voorzitster van visserijverenigingen Ons Belang in Harlingen en Hulp in Nood in Zoutkamp en Lauwersoog (hulpinnood.nl). Spreekt uiteraard namens de vissers. Wouter van der Heij (@WaddenWouter) is marien ecoloog, inhoudelijk medewerker gebiedsbescherming en teamleider kennis bij de Waddenvereniging (www.waddenvereniging.nl).

Data en onderwerpen van de vijf politieke cafés:
17 september: duurzame energie, aardwarmte,
15 oktober: Waddenzee en duurzame visserij,
19 november: zorgen voor zorg,
21 januari: oud worden op het platteland,
18 februari: slow toerisme, onder voorbehoud.