Groningen ziet kansen in nieuw windpark

Groningen reageert verheugd op de kabinetsplannen voor drie nieuwe windmolenparken in de Noordzee. Een van die parken komt ten noorden van de Waddeneilanden, en dat is volgens de provincie goede nieuws voor de lokale economie. De nabijheid van een duurzame energiebron kan meespelen bij de vestiging van nieuwe industriƫle bedrijven in de regio, zo stelt de provincie. Daarnaast leeft de hoop dat windenergie in de toekomst een levensvatbaar alternatief voor Gronings gas wordt.

Gemini
Het nieuwe windpark boven Groningen moet in 2026 klaar zijn voor gebruik. De nieuwe locatie sluit aan op Gemini, een park van 150 windmolens boven Ameland. Samen moeten de windparken 1300 megawatt aan duurzame energie opwekken. Volgens de provincie liggen er meer kansen op zee. Zo zou er in het gebied boven Gemini vijftien keer zoveel windenergie kunnen worden opgewekt als in het huidige windpark.

https://www.mainportmagazine.nl/2018/03/28/groningen-ziet-kansen-in-nieuw-windpark/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Nieuwsbrief%20week%202018-15